Zelfwasserij de Edison

Een straat die in de Eindhovense volksmond, en wellicht daarbuiten, beroemd en berucht is. Maar ook een straat waar doodgewoon hele mooie dingen gebeuren. En precies daar ligt nu de focus op: de schone was. 

Ieder straatje heeft zo zijn eigen praatje. Corinne Heyrman heeft verhalen uit de buurt vertaald naar een theatersolo, die in verschillende delen werd opgevoerd in diverse voortuinen aan de Edisonstraat. Tussendoor waren de stukken te beluisteren vanuit een hele kleine wasmachine. Om nog meer schone was te verzamelen konden buurtbewoners en andere bezoekers hun eigen verhalen wit wassen bij Corinne. 

Thema’s:
– trots
– respect
– heden/verleden 

Zien wij verhalen over het hoofd?

neem contact op
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
Wasprogramma 1: sterk bevuilde was
Wasprogramma 2: spoelen spoelstop
Wasprogramma 3: witte was kleurwas
Wasprogramma 4: centrifugeren
Wasprogramma 5: droogtrommel
Wasprogramma 6: schone was

Kustenaar/Ontwerper

Corinne Heyrman

“Ik vind het belangrijk om als maker een verhouding aan te gaan met de maatschappij. “Zelf kom ik uit een volkswijk in Antwerpen, met Woensel-West voelde ik me direct verbonden toen ik er kwam wonen. Het gaat bij deze wijk te vaak over de vuile was, mensen van buiten de wijk kijken op hen neer en roddelen erop los. Maar juist in deze wijken vind je de mooiste verhalen die er voor deze mensen ook echt toe doen.”

bekijk alle makers