Woensel-West Eregalerij

We zochten naar een nieuwe manier om buren bewondering en dankbaarheid naar elkaar te laten uitspreken. En wie is niet trots op een ware trofee? Daarom trok Tante Netty met speciale karren, een stapel uitnodigingen en kei blije muziek door de wijk om bewoners te vragen: Wie nomineer jij?

De complimenten werden verzameld, samengevat en gegraveerd op plaatjes. Die kwamen op hun beurt terecht op de collectie trofeeën die Roos de Bruijn heeft ontworpen en samengesteld voor dit project. Een eervolle vermelding van naam en daad. De hele kunstcollectie stond een paar weken te stralen in een speciale prijzenkas in de wijk. De onthulling en huldiging van de genomineerden ging helaas niet door, maar door de opvallende verschijning hebben de prijzen hopelijk vele buurtbewoners geïnspireerd tot het geven van een bedankje.

Thema’s
– positieve aandacht
– wijkverbinding
– nieuwe vormen van contact

De Woensel-West Eregalerij was ook onderdeel van de virtuele Dutch Design Week 2020:

bezoek de website
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond

Kunstenaar/Ontwerper

Roos de Bruijn

“Boodschappen voor elkaar doen is ook een heldendaad. En vragen hoe het met iemand gaat kan een wereld van verschil maken. Dat mag best eens gezegd worden. Door de onverwachte complimenten straalden flinke rauwdouwers, goede vrienden en stille buren opeens helemaal van trots.”

bekijk alle makers

Partners