Podcast: 100 jaar Woensel-West

De geschiedenis van de arbeidsmigratie van Woensel-West bespreken en de grote veranderingen van de afgelopen jaren op een open manier en in gespreksvorm aan het licht brengen.

Een podcast serie van 5 afleveringen met verschillende buurtbewoners (van nu en vroeger) en specialisten over de veranderingen en huidige cultuur in Woensel-West. Deze worden online geplaatst voor iedereen die geïnteresseerd is. Op verschillende plekken in de wijk komen borden met QR-codes te hangen die corresponderen met de afleveringen zodat er een wandeling door de serie gemaakt kan worden. Offline worden er in Woensel-West poster en flyers verspreidt om het onder aandacht te brengen bij de bewoners.

Thema’s:
– wijkidentiteit
– wijgeschiedenis
– gentrificatie

Voor deze podcast heeft Fufu&Dadels de volledige vrijheid gekregen om hun verhaal te vertellen. Graag wijzen wij je erop dat dit slechts één kant van het verhaal is en niet het complete beeld weergeeft van 10 jaar Woensel-West en de ontwikkeling die daar bij komt kijken.

Nieuwsgierig naar de audiodocumentaires van Fufu&Dadels?

beluister via Spotify

Trailer

Aflevering 01 – Welkom in Breinpoort

Aflevering 02 – Hutak rijmt op Tupac

Aflevering 03 – (Pauper)paradijs

Aflevering 04 – Ablalar

Kunstenaar/Ontwerper

Fufu & Dadels

“Als we een kijkje achter iedere voordeur in Woensel-West in Eindhoven zouden kunnen nemen, welke verhalen zouden we dan zien? Welke stemmen zouden we horen? En welke verhalen vertellen deze?

De podcast serie 100 jaar Woensel-West biedt je een kijkje in die Woensel-West woonkamers.”

bekijk alle makers

Partners