Ik Bennekel

Na wat korte bezoekjes werd Tante Netty gevraagd een groter project in de wijk Bennekel te doen. Dit begon met flink rondneuzen en de bewoners, wijkprofessionals en het reilen en zeilen in de buurt te leren kennen. Wat blijkt, de bewoners zijn behoorlijk trots op hun wijk. 

Hierdoor vormde zich in het hoofd van Geert Snijders iets passends voor de wijk: een eigen slogan. Eentje die de krachten van de wijk bundelt en staat voor de trots die alle buurtbewoners met zich meedragen: IK BENNEKEL. Je mag er zelf zijn en samen maak je de wijk. De letters gingen afzonderlijk van elkaar op tour door de buurt, met als afsluiting de lancering van de slogan en het tonen van de foto’s van de prachtige buurtbewoners. 

Thema’s:
– wijkverbinding
– trots


De slogan vormt nu het uitgangspunt van een reeks projecten waarin Tante Netty steeds andere aspecten van de saamhorigheid onderzoekt: Wat Bennekel? Wie Bennekel? Hoe Bennekel? Met als doel de onderlinge verbinding van de wijkbewoners met elkaar en de wijk duurzaam te versterken. 


Kan jouw wijk ook wat Tante Netty gebruiken?

neem contact op
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond

Kunstenaar/Ontwerper

Geert Snijders

”Zodra ik me verdiepte in de wijk en de bewoners merkte ik dat veel mensen, soms onbewust, vol zaten met mooie herinneringen aan hun buurt. De wil om er samen een nog fijnere wijk van te maken is er vaak wel. Maar dat gaat niet vanzelf en soms is een beetje hulp wel handig.”

bekijk alle makers

Partners