Hier bouwt Limbeek

De bewoners komen uit alle delen van de wereld en zijn van de meest uiteenlopende rangen, standen en generaties. Het is er ontzettend groen, maar wat mist in Limbeek is een collectief wijkgevoel.

Na uitgebreid vooronderzoek ontwikkelde ontwerper, én bewoner van de wijk, René Vullings van Studio Maatwerk een complete fundering voor dat missende wijkgevoel: een nieuwe wijkidentiteit. Een basis waar de bewoners trots en herkenning uit kunnen halen. Gebaseerd op de geschiedenis van de wijk is de baksteen hierin een dragende rol gaan spelen. Deze identiteit wordt nu gepresenteerd op www.limbeek.info, waar de buurtinformatie virtueel samenkomt. Daarnaast ontwierp Studio Maatwerk  leenartikelen, zoals een buurtbarbecue, wijktafels en Limbeekparasols, verpakt in een handige kar. Een aanzet om ontmoeting en gebruik van het openbare groen te stimuleren.

Thema’s:
– positieve aandacht
– bewustwording
– wijkverbinding

Dit project is tot stand gekomen vanuit het initiatief Buurt in Bloei.

Nieuwsgierig geworden?

bezoek de Limbeek website
foto: Gaia van Egmond
Ontwerp: Studio Maatwerk
Illustratie: Studio Maatwerk
Illustratie: Studio Maatwerk

Kunstenaar/Ontwerper

René Vullings

“De valkuil is om tijdens het onderzoek te focussen op de negatieve aspecten, maar al snel vielen juist de positieve zaken en de mogelijkheden van de wijk me op.”

bekijk alle makers

Partners