Data-West 2021

Na een succesvolle eerste editie van Data-West, hebben we opnieuw 6 makers  uitgenodigd om data te verzamelen in Woensel-West en om te zetten in kunst, in samenwerking met bewoners.

Tante Netty werkte voor deze editie samen met de kunstenaars en designers Jannie Guo, Tom Jacobs, Julia Luteijn, Sandipan Nath, Cas de Rooij en Studio Antwan. Dit keer hebben we vanuit een Open Call een groep makers vanuit diverse kunstdisciplines geselecteerd. Samen hebben de makers uiteenlopende werken gemaakt. Van praatpalen in de wijk, naar een interactieve 3D-installatie, en van een kookboek met persoonlijke recepten naar algoritme gestuurde wandelroutes.

De start was bij elke maker om de wijk in te gaan en zich te laten inspireren door verhalen van bewoners. De tentoonstelling was dit keer bij Tante Netty in huis. 10 jaar geleden is Tante Netty ontstaan vanuit een project om een offline blog galerij op te zetten. De drempel was destijds te hoog voor bewoners om naar binnen te lopen. Nu, 10 jaar later, kunnen we zeggen dat de drempel is verlaagd en bewoners onderdeel waren van de feestelijke opening! 

Thema’s

  • Datakunst
  • Technologie
  • Wijkverbinding

Nieuwsgierig naar de werken van deze groep makers? Bekijk de video’s van Data-West 2021 via onze Instagram.

Bezoek instagram van Tante Netty
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Gaia van Egmond
foto: Tante Netty

Kunstenaar/Designer

Deelnemers Data-West 2021

Jannie Guo

Tom Jacobs

Julia Luteijn

Sandipan Nath

Cas de Rooij

Studio Antwan

Partners