dsc_6321

Brainstormen in een Klimrektent

Het was een fijne plek om samen te komen én om ideeën te verzinnen, de enorme Klimrektent  op woensdag 7 dec in het Henri Dunantpark. 

Een filmavond, meditatie, een slaapplek voor het kinderkamp, pokeren, kinderopvang, een thuishonk voor freerunners of gewoon koffiedrinken – iedereen had wel een bestemming voor de enorme tipi-achtige tent in het midden van ‘hun’ park. Deze tent was er slechts een dagje, maar zo’n samenkomstplek mocht er wel vaker komen, zo was de unanieme beslissing.

Ontwerper Rocco Verdult
De avond was onderdeel van Benksie in de Buurt, waarin Tante Netty steeds andere ontwerpers uitnodigt om samen met bewoners te bedenken hoe de eigen omgeving beter kan. In het Henri Dunantpark ging Netty met ontwerper Rocco Verdult aan de slag. De behoefte aan een plek om samen te komen en activiteiten te houden bleek groot. Dat werd voor een avondje de Klimrektent.

De hele buurt hielp mee: enkele dames maakten samen met Rocco een bontgekleurd zeil dat de grond van de tent sierde, een aantal mannen bouwden een tafel rond de middenpaal, en kinderen beplakten grote glazen potten tot lampionnen. Wijkorganisaties en buurtclubs ondersteunden.

Huiskamer van het park
Ruim honderd bewoners en gebruikers van het park liepen ‘s avonds even binnen, actieve wijkbewoners, toevallige passanten, maar ook de jongeren die ‘HD’ (Henri Dunantpark) als vaste stek gebruiken. Eenmaal binnen was er koffie, warme chocomel en lekkers, fijne zitzakken en aanspraak. Het was -even- als een huiskamer van het park.

Nog dezelfde avond is de tent afgebroken, met spontane hulp van de jongeren. Tante Netty gaat nu bekijken hoe ze met alle opgehaalde ideeën verdergaat.  Word vervolgd…

dsc_6282

dsc_6285

dsc_6321

dsc_6318

dsc_6341

Geef een reactie