Categorie archief: Potje Buurtbal

dsc_6185

Potje Buurtbal geopend

Met een heus Potje Buurtbal van kunstenaar Willem Claassen en Willie de Groot van woningcorporatie TRUDO is woensdag 26 oktober het gelijknamige kunstwerk in Woensel West officieel geopend. 

Potje Buurtbal is zo’n spelletje waarbij je een bal door een doolhof laat rollen, maar dan supergroot en met het stratenplan van Woensel West. Het kunstwerk is een project van Willem Claassen en Tante Netty. Vanaf deze week – niet voor niets de Dutch Design Week – staat het werk op het plein bij de school bij de ingang van Woensel West. En daar blijft het ook staan na de DDW.

Deze plek wordt de komende jaren verder ontwikkeld door woningcorporatie TRUDO, die ook partner is in het project. Daarnaast is het project ondersteund door de gemeente, huurdersvereniging Woensel-West, Stichting Woensel-West, Buurtonderneming Woensel-West en Strukton.

Rondje Buurtbal
Voorafgaand aan de officiële opening speelden enkele teams Rondje Buurtbal. Bij dit moeilijke zoekspel bezochten de teams de hotspots in de wijk die in de schijf van Potje Buurtbal zijn verwerkt. Het spel is nog de hele Dutch Design Week te spelen. De opdrachten hangen  bij Potje Buurtbal!

dsc_6167
Potje Buurtbal openingdsc_6206

 

potje_buurtbal_poster_paars_rgb_zonder_logo_liggend

Rondje Buurtbal & ballenborrel

Vanaf 22 oktober kan iedereen Potje Buurtbal! spelen. Vanaf dan staat het supertoffe samenspeelkunstwerk van Willem Claassen in Woensel West .

Maarrr, doe je deze Dutch Design Week ook een Rondje Buurtbal?
Rondje Buurtbal is een veel te moeilijke zoektocht voor iedereen. Tante Netty daagt je uit!

Op woensdag 26 oktober om 14.30u kun je teams tegen elkaar strijden in deze zoektocht. Schrijf je in met een mailtje naar post@tantenetty.nl of kom gewoon naar de Galileastraat 2, waar Potje Buurtbal staat. Dat kan alleen of al in een team. Je gaat de Woensel West in en verkent zo de buurt!

Na afloop (rond 16.00u) opent Willem Claasen officieel zijn kunstwerk, en is het tijd voor een heuse ballenborrel! Kom je ook?

Vanaf donderdag is de zoektocht ook zelfstandig te doen. De opdrachten hangen dan bij Potje Buurtbal en zijn bij verschillende hotspots in de wijk te verkrijgen!

potje_buurtbal_poster_paars_rgb_zonder_logo_liggend

Potje Buurtbal!!

Het doet denken aan kinderspeelgoed, maar dan in het groot. Het kunstwerk ‘Potje Buurtbal’  krijgt vanaf de Dutch Design Week een plek in Woensel West, en laat je de leukste plekken van die buurt ontdekken. 

Potje Buurtbal is gebaseerd op z’n spelletje waarbij je balletjes door een doolhof beweegt door het spelletje te kantelen. Je vindt ze vaak op de dop van bellenblaas. Vanaf oktober staat er ook zo’n labyrint in Woensel West, maar dan in het groot en met het stratenplan van de wijk erop. Door met meerdere mensen over de rand van de schijf te lopen, rol je de ballen naar plekken die verwijzen naar echte plaatsen in de wijk die een bezoekje moeite waard zijn. Welke plekken dat zijn, is bepaald de bewoners van Woensel West zelf.

Samenspeelkunstwerk
Potje Buurtbal is een kunstwerk van Willem Claassen. Het ‘samenspeelkunstwerk’ staat vanaf 22 oktober, de Dutch Design Week, op bij de oude school te staan, bij de ingang van de wijk. Deze plek wordt de komende jaren verder ontwikkeld door woningcorporatie TRUDO, die ook partner is in het project. Daarnaast is het project ondersteund door de gemeente, huurdersvereniging Woensel-West, Stichting Woensel-West en Buurtonderneming Woensel-West.

Rondje Buurtbal
Op woensdagmiddag 26 oktober daagt Tante Netty iedereen uit mee te doen aan een Rondje Buurtbal, een veel-te-moeilijke zoektocht aan de hand van Potje Buurtbal. Verzamelen om 14.30 uur bij Potje Buurtbal. Om 16.00 uur is daar een Ballenborrel!
Meer info volgt snel!!

potje_buurtbal_poster_paars_rgb_zonder_logo_liggend

Skippyballenrace!

Eindelijk is het zover: een nieuw stukje Woensel West wordt gebouwd. Trudo bouwt een nieuwe Celsiusbuurt op het braakliggende terrein midden in de wijk.

Op 27 september om 16.00 uur wordt de bouw officieel gestart, en wel met … een skippyballenrace. Iedereen mag meedoen! Kom naar In de Voortuin. Tot dan!

Potje Buurtbal
Het is trouwens niet toevallig dat we iets met skippyballen doen. Tante Netty is al weken in ballen-sfeer – of dat nu skippyballen, bingoballen of biljartballen zijn. Zal wel iets te maken hebben met Potje Buurtbal

img_6838

Grote Bingoshow bij Woensel Westival

Op zondag 25 september is het weer Woensel Westival! Tante Netty trapt hét gratis festival van de wijk af met een optocht en de Grote Bingoshow.

We verzamelen om 12.00 uur op de trappen van het Spilcentrum. Vandaar lopen we in een (te) gekke optocht door de wijk naar de Groenewoudsweg, waar Woensel Westival van start zal gaan. Eerste programmaonderdeel: de Grote Bingoshow van Tante Netty.

Bingo is spannend, iedereen kan het én je kunt er leuke prijzen mee winnen. Dus waarom zou je niet mee doen? De prijzen zijn ter beschikking gesteld door ondernemers uit de wijk. En de ballen zijn handgemaakt door de kinderen van Woensel West Kids+.

Als je er dan toch bent, kun je de hele middag én avond blijven plakken op Woensel Westival. Met muziek, workshops, kinderknutsel en veel lekkers. En De Liefdesdokter, daar zeg je toch geen nee tegen?

Potje Buurtbal
Het is trouwens niet toevallig dat we gaan Bingo spelen. Tante Netty is al weken in ballen-sfeer – of dat nu skippyballen, bingoballen of biljartballen zijn. Zal wel iets te maken hebben met Potje Buurtbal

img_6842

potje_buurtbal_poster_paars_rgb_zonder_logo_liggend

Potje Buurtbal

Is het een spel?
Is het een kunstwerk?
Is het is een wegwijzer naar de leukste plekken van Woensel West?
Het is Potje Buurtbal!

Tante Netty is al druk bezig met de Dutch Design Week 2016 (van 22 tot en met 30 oktober). Die week presenteren we samen met ontwerper Willem Claassen Potje Buurtbal. Het wordt een ‘samenspeelkunstwerk’, krijgt een plekje bij de oude school en blijft na de DDW staan.

Potje Buurtbal
Je kent vast die labyrint-spelletjes waarbij je balletjes door een doolhof beweegt door het speeltje te kantelen. Ze zitten bijvoorbeeld op de dop van een bellenblaas.
Potje Buurtbal ís zo’n spel, maar dan in het groot en met het stratenplan van de wijk Woensel West. Door met meerdere mensen over de rand van de schijf te lopen, rol je de ballen naar plekken die verwijzen naar echte plaatsen in de wijk die een bezoekje de moeite waard zijn: de hotspots.

Welke hotspots?
Welke plekken dat zijn, dat bepalen inwoners van Woensel West. Op verschillende momenten in aanloop naar de DDW kun jij jouw hotspot nomineren. Je mag natuurlijk ook mailtje of facebook-berichtje sturen of een kaartje bij Tante Netty in de bus doen.

Willem Claassen
De ontwerper en bouwer waar Tante Netty voor Potje Buurtbal samenwerkt is Willem Claassen. Hij maakt bijzondere bouwsels en constructies, vaak met een knipoog, waar je als bezoeker onderdeel van bent.   Ook werken we in dit project weer samen met woningcorporatie TRUDO.

buurtbal_LOGO_cmyk