Categorie archief: Vet Portret

vet_portret_banner_website

Vet Portret ook in Dynamo te zien!

De expositie Vet Portret, volgende week te zien bij Tante Netty,  hangt in januari in het atrium van Dynamo in het centrum van Eindhoven. 

Vet Portret is het resultaat van een project van Tante Netty rond de vraag wanneer iemand eigenlijk een held is. Jongeren uit Woensel West gingen samen aan de slag met vrijwilligers van coachingsbureau Go4it! Samen gingen ze op onderzoek, ze kozen hun held en… maakten een Vet Portret.

De expo is 12 en 13 december te zien bij Tante Netty, Edisonstraat 70a. De opening is om 14.00uur, door Rudy van Beurden. Daarna gaat de expo dus naar Dynamo, Catharinaplein 21, Eindhoven.

 

 

vet_portret_banner_website

Vette portretten van (on)gewone helden

Wie zijn de (on)gewone helden in Woensel West? Met die vraag heeft Tante Netty jongeren uit de wijk gekoppeld aan vrijwilligers uit het bedrijfsleven. De duo’s onderzoeken, ontmoeten hun held en maken een Vet Portret. 

Is de buurvrouw die al jaren het stoepje van haar buurman bijhoudt, een held? Of de man die de kat uit de boom redde? Misschien jouw oma waar je altijd terecht kunt als je ergens mee zit? Wanneer is iemand eigenlijk een held?

Tante Netty gaat met een team van jongeren uit Woensel West op onderzoek. Elke jongere wordt gecoacht door een vrijwilliger uit het Eindhovense bedrijfsleven. Deze duo’s onderzoeken wat iemand tot een held kan maken, en ze kiezen iemand uit de buurt die er misschien wel een is, en gaan bij hem of haar op bezoek.

Vet Portret
Helden verdienen een standbeeld, of in ieder geval een Vet Portret. De duo’s maken daarom onder begeleiding van kunstenares Kimberley van Uden een Vet Portret van ‘hun’ held. De portretten komen samen in een expositie die in op 12 en 13 december in de wijk te zien is, van 11.00 tot 16.00 uur. Op 12 december om 14.00 uur is de officiële opening. Van 8 t/m 31 januari hangt de expositie in het atrium  van Dynamo, Catharinaplein 21 in Eindhoven.

Coaches
Voor Vet Portret werkt Tante Netty samen met jeugdwerker Selin Demirciyan Henst van Dynamo/Lumensgroep en met Go4it!, een coachingsprogramma voor jongeren. Van Go4it! komen de volwassen coaches met wie de  jongeren samenwerken. De coach motiveert en geeft met zijn frisse kijk op de wijk een extra boost aan de heldenzoektocht.