Categorie archief: Pak ‘n Stoel

banner ddw2014

Tante Netty tijdens Dutch Design Week: Pak ’n Stoel op de Rotonde der Zonde!

Tijdens Dutch Design Week (18-26 oktober) presenteert Tanteddwlogo Netty de Rotonde der Zonde: een speelse vrijplaats en openlucht expositie waar de drukke designbezoeker tot rust kan komen. Lokale ontwerpers en bewoners uit Woensel-West namen de bekende witte Monobloc tuinstoel onder handen. Bezoekers kunnen lekker relaxen in deze speciaal ontworpen tuinstoelen en zich laven aan al het lekkers van wijkrestaurant In de Voortuin.

Weg met de tuinset, leve de monobloc!

De Monobloc-stoel heeft een wat saai imago. De prachtige witte tuinstoel wordt daarom tegenwoordig maar al te vaak ingeruild voor een lompe beige loungeset. Maar de eenvoud en veelzijdigheid van de Monobloc is echter niet te overtroeven – een tijdloos icoon, dat ook nog eens lekker zit! Tijd om deze eigentijdse witte tuinstoel alle lof te geven die het verdient. Tante Netty brengt een ode aan de meest onderschatte tuinstoel – de stoel die ook zo kenmerkend is voor haar eigen wijk.

Onder het genot van een hapje of drankje van wijkrestaurant In de Voortuin kunnen bezoekers genieten van eigenzinnige ontwerpen van de bekende witte tuinstoel. Deelnemende lokale ontwerpers en kunstenaars zijn Thijs Bakker, Joscha Weiand, Tijs Rooijakkers, Dwaalhaas,  stadsdichter Merel Morre, en de rijwielfanaten van rijwielhuis ’t Verzet. Ook is er een fotocollage te zien van Tante Netty’s buren en hun favoriete tuinstoel.

Workshops

De buren van Tante Netty (mede-wijkbewoners) kunnen tijdens ‘open’ workshops hun eigen tuinstoel ontwerpen. Deze workshops vinden plaats gedurende de openingstijden van de expositie.

Openingstijden

De expo Pak ’n Stoel is te bezichtigen tijdens de weekenden van Dutch Design Week, van 12u tot 18u (op zondag van 13u tot 18u). De opening vindt plaats op zaterdag 18 oktober om 16u. Workshops vinden plaats gedurende de week.