Categorie archief: Hangende Tuinen

005TanteNetty-HangendeTuinen

Hangende Tuinen van Woensel-West

Eindhovense offline kunstruimte toont nieuwe manieren van urban gardening en roept op tot guerrilla zaaiacties

Op zondag 1 april om 15u opent kunstruimte Tante Netty (Eindhoven) de expositie Hangende Tuinen van Woensel-West. De groeiende eco-expositie toont de nieuwste manieren van urban gardening en binnenhuis-tuinieren. Variërend van hippe design bloempotten en hangplanten tot eenpersoons bijenboerderijen; Tante Netty laat zien dat iedereen groene vingers kan hebben. Tijdens de Internationale Guerrilla Gardening Day op 1 mei kunnen bezoekers zelf zaadbommen gooien en de buurt opfleuren.

Geen ruimte voor een tuin in je flatje? Ben je je betonnen straat beu? Zin in een office garden? Wil je het hele jaar door groen om je heen? Met design sky planters, window-farming, miniatuur-tuintjes, een bijenboerderij en seed boms verandert de eigenwijze kunstruimte in Woensel-West tot een echte urban jungle. Adopteer je eigen plant, zet verse plantenthee of maak je eigen zaadbom. Ook is er een grote leestafel met de nieuwste boeken over urban gardening. Kermit had ’t fout: groen is makkelijk te doen!

De moderne stadsmens heeft soms maar weinig groen om zich heen. Om de betonnen binnensteden op te fleuren, ontstond de trend van guerrilla gardening. Overal waar het kan worden op industrieterreinen en betonnen binnensteden met weinig groen kleine tuintjes aangelegd of zaadbommen gegooid. Maar ook binnenshuis kan de stadsmens tegenwoordig zijn groene vingers laten wapperen. Miniatuur-tuintjes die het Bonzai-gehalte overstijgen, nieuwe manieren om planten op te hangen of in je raam te laten overleven zijn enkele voorbeelden van urban gardening.

Tante Netty doet met deze expositie mee aan het landelijke Guerrilla Gardening actieweekend op 21 en 22 april, en de Internationale Guerrilla Gardening Day op 1 mei. Ook worden er tijdens de expositie workshops wortel haken gegeven. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.tantenetty.nl. Op zondag 1 april om 15u wordt de groeiende expositie kleurrijk geopend.