Categorie archief: Post-it Yourself

post_it_banner

Post-It kunstbattle

Eindhovense offline bloggalerie roept op tot creatieve Post-It oorlog en nodigt kunstenaars uit om werk in te zenden

Vanaf vrijdag 25 november start galerie Tante Netty (Eindhoven) de expositie Post-It Yourself. De enige Nederlandse offline bloggalerie brengt met haar derde expositie wederom een online populaire kunstvorm naar haar fysieke galerie. Kunstenaars worden opgeroepen om een Post-It stopmotion, grafisch ontwerp of andere werk in te zenden. Naast de online expositie op www.tantenetty.nl worden de beste inzendingen opgenomen in de expositie in de gezellige huiskamer van Tante Netty. De groeiende Post-It expositie loopt van 25 november t/m 20 december.

Afgelopen augustus vond er een ware veldslag plaats in Parijs. Niet in de banlieues, maar in de zakenwijk La Défense. Expressieve kantoormedewerkers bestookten elkaar daar met Post-Its. Door met de kleine plakkerige notitieblaadjes pixelachtige figuren (vaak uit de game-wereld) te maken op de grote kantoorramen, probeerden deze white collar creatievelingen elkaar af te troeven. The Guardian repte vervolgens van waanzinnige creaties en losgeslagen managers. Inmiddels zijn de Post-It wars overgeslagen naar appartementcomplexen en winkels. En is het tijd dat Nederland meedoet aan deze internationale creatieve oorlog!

Op de website van Tante Netty wordt een groeiende expositie van (internationale) Post-It werken getoond. Kunstenaars, verveelde kantoormedewerkers en andere DIY-creatievelingen worden uitgenodigd om hun werk in te zenden naar post[at]tantenetty.nl. Naast een eigen PostIt-pixelplant op het raam, die wekelijks groeit, worden de beste inzendingen opgenomen in de fysieke expositie in de galerie.

Tante Netty is een offline bloggalerie in een voormalig bordeel in de Eindhovense wijk Woensel-West. In de huiskamer van Tante Netty krijgt het massale en anonieme internet een warm en persoonlijk karakter. Tante Netty haalt online populaire kunst offline en – voorzien van een kopje thee – reflecteert daarmee samen met de bezoeker op de betekenis van kunst in een digitale wereld.